Document acties

U bent hier: Home / Privacyverklaring VZA.nu

Privacyverklaring VZA.nu

25-04-2016

Om bezoekers goed te kunnen helpen, legt VZA.nu (hierna VZA) bepaalde gegevens vast. Deze worden alleen gebruikt voor specifieke doeleinden en de bijbehorende administratie. De gegevens worden beveiligd tegen inbreuk door derden.


VZA verwerkt de gegevens die u ons verschaft ten behoeve van het inloggen op VZA.nu. Ook verwerkt VZA de gegevens die u invult bij het contactformulier. Deze worden alleen gebruikt om weer met u contact op te nemen. Tot slot verwerkt VZA uw IP-adres ten behoeve van bezoekersstatistieken.

ICT-leveranciers onderhouden en beheren de informatievoorziening van VZA. Er worden beveiligingsmaatregelen toegepast volgens de NEN 7510 – een standaard voor informatiebeveiliging in de zorg. Wanneer het ondanks deze maatregelen mocht gebeuren dat derden ongeautoriseerd toegang krijgen tot persoonsgegevens, dan meldt VZA dat bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bewaartermijn

VZA bewaart persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is voor het verlenen van haar diensten of zolang als de wet dat verplicht. Na deze termijn worden de persoonsgegevens verwijderd. 

Uw rechten 

Als VZA uw gegevens met uw toestemming heeft verkregen, dan heeft u het recht om deze toestemming ook weer in te trekken. VZA vraagt ook om uw toestemming voordat ze uw gegevens beschikbaar stelt aan derden.

U heeft recht op inzage in uw gegevens. U kunt hierover contact opnemen met de Data Protection Officer van VZA. Wanneer blijkt dat gegevens over u niet kloppen, dan heeft u het recht om deze door VZA te laten corrigeren of te laten verwijderen. 

Het kan voorkomen dat het niet mogelijk is om (volledig) te voldoen aan een verzoek. Bijvoorbeeld als uw inzage leidt tot een inbreuk op de privacy van anderen. 

Klachten 

Heeft u klachten of complimenten over de wijze waarop VZA uw gegevens behandelt? Neem dan contact op met de Data Protection Officer van VZA. Mocht u er met de Data Protection Officer niet uitkomen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens Data Protection Officer

Dhr. F. Moss via dpo@knmp.nl


Cookiebeleid

VZA maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd. Uw browser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Firefox, Chrome) slaat dit bestandje op de harde schrijf van uw computer op. De opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar de servers van VZA worden teruggestuurd.

Gebruik van permanente cookies

Met een permanente cookie kan VZA u herkennen bij een nieuw bezoek. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Geeft u geen toestemming voor het plaatsen van cookies? Dan ‘onthoudt’ VZA dit ook weer met een cookie. Hierdoor hoeft u niet steeds opnieuw uw voorkeuren aan te geven. Dit scheelt tijd en het maakt gebruik van VZA prettiger. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.

Gebruik van sessiecookies

Met een sessiecookie kan VZA zien welke onderdelen van de website u met een afzonderlijk bezoek heeft bekeken. Hierdoor kan de website zoveel mogelijk worden aangepast op het surfgedrag van bezoekers. Een sessiecookie wordt automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

Bewaartermijn

VZA plaatst alleen een cookie zolang dat noodzakelijk is voor het doel. De meeste cookies zullen aan het einde van de sessie worden verwijderd. Sommige cookies blijven meerdere sessies bestaan, omdat dit voor het doeleinde van het cookie noodzakelijk is. Toestemmingsgegevens worden maximaal vijf jaar bewaard. Dit is omdat VZA verantwoording moet kunnen afleggen aan toezichthouders.

Meer informatie over cookies?

De rijksoverheid schrijft het volgende over Internetbezoek volgen met cookies.

Wilt u niet dat er cookies op uw computer worden geplaatst? Op http://www.google.nl/privacy_ads.html kunt u zich afmelden voor het plaatsen van cookies door Google en haar groepsmaatschappijen. Op http://www.youronlinechoices.eu/nl kunt u zich afmelden voor het plaatsen van cookies door andere advertentienetwerken.

 

Contact

Hebt u een vraag?
Neem dan contact op met de VZA:

info@vza.nu

070 – 373 72 71

Aanmelden

 
Word lid van de VZA

 

Lid worden van VZA? Aanmelden

Back to top